Tuin- en omgevingsaanleg

In een wereld waar verstedelijking snel toeneemt, biedt tuin- en omgevingsaanleg een oplossing door het creëren van duurzame en ecologische buitenruimtes. Wij geven stedelijke omgevingen zoals parkings en wooncomplexen een groene uitstraling inclusief de bijbehorende voordelen. Onze inspanningen gaan verder dan enkel esthetische verbeteringen; ze zijn gericht op het versterken van het natuurlijk evenwicht en bevorderen van biodiversiteit door de juiste plantenkeuze. 

 • Verhoogt de aantrekkelijkheid van omgeving
 • Stimuleert ontspanning
 • Klimaatregulering (bomen bieden schaduw)
 • Regenwaterbeheer
Meer over tuin- en omgevingsaanleg

Groendaken

Groendaken transformeren onbenutte dakoppervlakken in levendige, natuurlijke ruimtes. Ze bieden een efficiënte oplossing voor het reguleren van de temperatuur, het isoleren van geluid en het beheer van regenwater. We implementeren zorgvuldig geselecteerde plantensoorten die passen bij uw specifieke locatie en klimaat, en zorgen voor een evenwichtige biodiversiteit.

 • Isolatie
 • Regenwaterbeheer
 • Verhoogd de levensduur van het dak
Meer over groendaken

Daktuinen

Terwijl een groendak gericht is op het bedekken van onbenutte dakoppervlakken met vegetatie, biedt een daktuin een levendige, actieve buitenruimte die mensen kunnen gebruiken en ervaren. Door de combinatie van slim ontwerp en doelgerichte beplanting, openen ze een wereld van mogelijkheden voor groen leven in stedelijke omgevingen. Tegelijkertijd dragen ze bij aan ecologische voordelen door de biodiversiteit te bevorderen, luchtkwaliteit te verbeteren en een micro-klimaat te creëren. 

 • Esthetische private tuin
 • Biodiversiteit
 • Regenwaterbeheer
Meer over daktuinen

Groengevels

Groengevels zijn innovatieve verticale begroeiingsystemen die een levendige dimensie toevoegen. Ze dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het reguleren van de temperatuur, terwijl ze de biodiversiteit in stedelijke gebieden bevorderen. Dit resulteert in gezondere en aangenamere leefomgevingen.

 • Planten zijn een regenmantel voor vocht
 • Bescherming van de bouwstructuur
 • Isolatie
Meer over groengevels

Advies en ontwerp

Een goed plan of correct advies vormt het fundament van uw groenproject. Bij Green Building Company kan u voor beiden terecht, we hebben onze eigen landschapsarchitect in dienst die voor u een ontwerp kan opmaken. Steeds vertrekkend vanuit de maximale draagkracht van uw dak of het type bodem van uw tuin, bepalen we samen met u wat de mogelijkheden zijn en leggen we vast welke opbouw en plantsoorten we zullen gebruiken. Eens dit volledig is uitgewerkt, kan ons uitvoerend team aan de slag om uw project te realiseren. 

Als architect of tuinarchitect kan u bij ons uiteraard ook terecht voor onafhankelijk advies omtrent opbouw en plantenkeuze, met 15 jaar ervaring zijn we op dat vlak een referentie in onze markt.

Meer over advies en ontwerp

Groenonderhoud

Een regelmatig onderhoud van uw groendak, daktuin, groengevel, tuin of omgeving verzekert het behoud van de functionaliteit en schoonheid. Deskundigen zorgen voor de bevordering van de natuurlijke processen. Hierdoor garandeert u dat uw duurzame groeninvestering op lange termijn in waarde stijgt.

Meer over groenonderhoud

Gratis offerte