Wat zijn groendaken?

Groendaken zijn esthetische oplossingen die natuurlijke vegetatie op daken integreren. Ze zijn ontworpen om ongebruikte dakoppervlakte te transformeren in levende ecosystemen die een reeks milieu- en economische voordelen bieden. 
De beplanting op groendaken varieert van mossen en vetplanten, zoals sedum, tot kruiden, grassen en zelf struiken en bomen bij intensieve groendaken. Ze worden geplaatst op zowel nieuwe als bestaande woningen en zijn steeds een populairdere keuze in stedelijke omgevingen.

De voordelen van groendaken

Bespreek uw project

Isolatie

Als een natuurlijke isolatielaag reguleren groendaken zowel geluid als temperatuur, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen.

Biodiversiteit

Ze bieden een leefgebied voor vogels, insecten en andere dieren, waardoor ze bijdragen aan ecosysteemdiversiteit in stedelijke gebieden.

Verlengt levensduur dak

Groendaken beschermen dakmembraan tegen uv-stralen en weersinvloeden, waardoor de levensduur van een dak wordt verlengd.

Regenwaterbeheer

Door hun vermogen om regenwater te absorberen en vast te houden, verminderen groendaken de hoeveelheid regenwaterafvoer. Hierdoor helpen ze overstromingen voorkomen.

Luchtkwaliteit

Groendaken absorberen koolstofdioxide en produceren zuurstof, wat de luchtkwaliteit verbetert.

Subsidies

Veel lokale overheden bieden subsidies en financiële voordelen wanneer u een groendak installeert. Ecologisch en economisch aantrekkelijk!

Welke daken komen in aanmerking?

De meeste platte en licht hellende daken zijn geschikt voor groendaken. Het is essentieel dat het dak voldoende draagkracht heeft om het extra gewicht van de groendaksystemen te ondersteunen.

Onderhoud

Het onderhoud van een groendak is afhankelijk van het type dat u kiest. Extensieve groendaken, met lichtgewicht planten zoals sedums, vereisen weinig onderhoud. Intensieve groendaken lijken op traditionele tuinen en hebben meer aandacht nodig, zoals regelmatige bewatering (al dan niet automatisch gestuurd), bemesting en snoeien. Dit kan u zelf doen of u kunt dienst doen op ons ervaren team.

De voordelen van onderhoud 

Bekijk onze groendaken

Omgevingsaanleg Ten Boomgaard Brugge

Daktuin op ondergrondse garage te Oostduinkerke

Sedumdak Opwijk

Gratis offerte