Wat zijn daktuinen? 

Daktuinen, of intensieve groendaken, transformeren uw dak in een levendige, groene omgeving. Ze kenmerken zich door een diepere substraatlaag en ondersteunen een breed scala aan planten, van siergrassen tot bomen. Elk project is op maat van uw noden en wensen. Zo kiest u voor een dakmoestuin die ideaal is voor urban farming, of voor een ecologische plek om tot rust te komen. 

De voordelen van daktuinen

Bespreek uw project

Temperatuurregulatie

Door de thermische isolatie-eigenschappen van een daktuin bespaart u op uw energierekeningen.

Luchtkwaliteit

Groendaken dragen positief bij aan de luchtkwaliteit door koolstofdioxide actief op te nemen en tegelijkertijd zuurstof te genereren.

Biodiversiteit

Daktuinen veranderen uw dak in een levend ecosysteem dat vogels, insecten en andere dieren verwelkomen. Breng de natuur dichter bij huis. 

Sociaal welzijn

Ze bieden een plek voor gemeenschappelijke activiteiten, ontmoetingen en ontspanning, waardoor ze een positieve sociale impact hebben.

Waterbeheer

Door regenwater op te vangen en te bufferen, kan de verplichting om een regenput te installeren wegvallen. 

Subsidies

Lokale overheden bieden subsidies en financiële steun aan eigenaren van daktuinen om de investering interessanter te maken.

Welke daken komen in aanmerking voor daktuinen?

Daktuinen zijn mogelijk op zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Belangrijk is dat de dakconstructie voldoende sterk is om het extra gewicht van de tuin te dragen. Onze specialisten adviseren u over de haalbaarheid en ontwerpmogelijkheden.

Onderhoud van daktuinen

Daktuinen vereisen regelmatig onderhoud om hun schoonheid en functionaliteit te behouden. Van het snoeien van planten tot het beheren van irrigatiesystemen, ons deskundige team zorgt ervoor dat uw daktuin altijd in topconditie is.

Gratis offerte