jaar ervaring

+

oppervlakte beplant per jaar

m2

tevreden klanten

+

De expert in ecologische groenprojecten

Wij zijn gespecialiseerd in hoogwaardige groendaken, groengevels en professioneel (tuin)ontwerp en -aanleg. Op die manier werken we actief mee aan de vergroening van gebouwen en hun omgeving én verrijken we de biodiversiteit. Dat resulteert in een aanzienlijke verlaging van de stedelijke temperaturen en een effectiever beheer van regenwater.

Onze aanpak gaat verder dan enkel esthetische verrijking; ze omvat cruciale elementen zoals de verbetering van bodemkwaliteit, de infiltratie en recuperatie van water. Voor wij de systemen implementeren, voeren een grondige duurzaamheids- en functionaliteitsevaluatie uit, waarbij wij telkens de optimale oplossingen selecteren, afgestemd op de unieke behoeften van elk project. 

Realisaties

Daktuin M&L

Daktuin Oberweiss Luxemburg

Daktuin op ondergrondse garage te Oostduinkerke

Tuin- en omgevingsaanleg

Wij ontwerpen en realiseren alle soorten buitenruimtes, van tuinen en parken tot woonomgevingen. Door de integratie van duurzame oplossingen die perfect aansluiten bij de bestaande infrastructuur, bevorderen we op een kwalitatieve en duurzame manier de groei van de biodiversiteit. Zo creëren we een gezondere en aangenamere omgeving.

Meer info

Groendaken

Een groendak of ‘green roof’ biedt de kans om de natuur terug te brengen op een ongebruikt dakoppervlak. Ze zijn een natuurlijke oplossing voor temperatuurregulatie, geluidsisolatie en regenwaterbeheer. Wij plaatsen zowel sedumdaken, die bekendstaan voor hun minimale onderhoud en droogteresistente, als extensieve groendaken die een ruime variatie aan plantensoorten bevatten.

Meer info

Daktuinen

Daktuinen of intensieve groendaken creëren extra ruimte voor actieve beleving zoals tuinieren, urban farming, ontspanning en sociale activiteiten. Hun uitgebreide beplantings-mogelijkheden dragen bij aan een verrijkte biodiversiteit en verbeterde luchtkwaliteit, wat essentieel is voor de ecologische gezondheid van stedelijke omgevingen.

Meer info

Groengevels

Groengevels of ‘green walls’ transformeren muren in levende kunstwerken die de luchtkwaliteit verbeten door het filteren van vervuilende stoffen. Ze bieden thermische isolatie, wat energiekosten vermindert, de geluidsisolatie verbetert en bijdraagt aan de toename van biodiversiteit door het creëren van nieuwe habitats. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in regenwaterbeheer door bij te dragen aan de absorptie en vertraging van waterafvoer.

Meer info

Advies en ontwerp

U kan bij ons terecht voor uitvoering, advies en ontwerp van uw tuin of een totaalproject. Samen met uw projectontwikkelaar of architect stemt onze landschapsarchitect de verwachtingen af, brengen we de bouwvoorschriften in kaart en geven we deskundig advies over de opbouw, beplanting en algehele uitstraling. 

Meer info

Onderhoud

Onze gespecialiseerde onderhoudsdiensten zorgen voor de nazorg en het onderhoud van uw project. Zoals het snoeien van planten, het controleren en aanvullen van voedingsstoffen, en het waarborgen van de gezondheid en vitaliteit van uw groene ruimtes. Dit garandeert de esthetische aantrekkelijkheid en versterkt de ecologische functies, zoals biodiversiteit en klimaatregulatie, waardoor uw investering in groen duurzaam rendeert.

Meer info

Temperatuurregulatie

Onze groenoplossingen helpen stedelijke hitte-eilanden te verminderen, waardoor de leefomgeving koeler en aangenamer wordt. Dit leidt tot minder energieverbruik voor airconditioning en draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

Regenwaterbeheer

Onze oplossingen vangen regenwater op en voeren deze geleidelijk af, wat overstromingen en wateroverlast voorkomt. Dit bevordert duurzamer waterbeheer en verlicht de belasting op stedelijke rioleringen.

Groeiende voordelen

De voordelen van groenprojecten nemen jaarlijks toe. Door hun zelfvoorzienend ecosysteem dat jaarlijks groeit en bloeit, stijgt hun vermogen om een gevarieerd scala aan planten en dieren te ondersteunen. Zo draagt het ook bij aan een gezondere stedelijke omgeving.

Biodiversiteit verhogen

Wij dragen bij aan het herstel en behoud van natuurlijke habitats. Dit verhoogt de weerbaarheid tegen klimaatimpact en ondersteunt de natuurlijke cycli van pollinatie en ongediertebestrijding.

Gratis offerte