Wat is tuin- en omgevingsaanleg? 

Omgevingsaanleg is het ontwerpen, plannen, beheren en onderhouden van buitenruimtes en openbare gebieden zoals recreatiegebieden, parken, wooncomplexen en parkings. Naast de esthetiek, houden we rekening met de praktische aspecten zoals klimaatbestendigheid en toegankelijkheid. Door natuurlijke elementen toe te voegen zoals bomen en struiken, brengen we de kracht van de natuur terug in onze leefomgeving. Zo genieten we van de talrijke voordelen die de natuur met zich meebrengt. 

De voordelen van tuin- en omgevingsaanleg

Bespreek uw project

Klimaatbeheersing

Groene ruimtes helpen bij het reguleren van het stedelijke microklimaat. Door schaduw van bomen vermindert de nood van airconditioning. Ze helpen bij het verlichten van het 'hitte-eilandeffect, wat leidt tot besparingen op energieverbruik en een verbeterd comfort.

Waterbeheer

Planten en waterdoorlatende bestrating, samen met infiltratie zones zoals wadi's, grachten en bezinkingsbekkens, optimaliseren ruimtegebruik en voorkomen bodemafsluiting. Dit draagt bij aan het opvangen en zuiveren van regenwater, wat overstromingen en afvoerproblemen in steden vermindert.

Verhoogde vastgoedwaarde

Door groen te integreren in projecten, creëert u een uniek verkoopargument dat de aantrekkelijkheid en waarde aanzienlijk verhoogt. Dit natuurlijke aspect spreekt zowel huurders als investeerders aan.

Geluidsreductie

De strategische plaatsing van bomen en dichte struiken in stedelijke gebieden is een natuurlijke en effectieve manier om geluidsoverlast te verminderen, vooral in de omgeving van verkeersdrukte en industriële activiteiten.

Verbeterde stedelijke leefomgeving

Bomen en planten verbeteren de luchtkwaliteit door het absorberen van vervuilende stoffen en het produceren van zuurstof. Dit is essentieel in dichtbevolkte stedelijke gebieden waar luchtvervuiling een probleem is.

Biodiversiteit

De integratie van groen bevordert de stedelijke biodiversiteit, door het creëren van essentiële habitats voor diverse planten- en diersoorten, wat bijdraagt aan een gezond en evenwichtig stads-ecosysteem.

Onderhoud van tuin- en omgevingsaanleg

Goed onderhoud is cruciaal voor het behoud van de schoonheid en functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat de beplanting gezond blijft, elementen zoals paden en muren intact blijven en de waterbeheersystemen effectief functioneren. Ons deskundig team is steeds op de hoogte van de specifieke behoeften van uw groenproject en zorgen ervoor dat deze in topconditie blijft. 

Bekijk onze tuin- en omgevingsaanleg projecten

Omgevingsaanleg Nautic in Zeebrugge

Daktuin op ondergrondse garage te Oostduinkerke

Omgevingsaanleg Ten Boomgaard Brugge

Gratis offerte